PROSPERITY KLINIKKEN

Kranio Sakral Terapi

Kranio-Sakral er blid og behagelig afspænding til naturlig genoprettelse af skævheder, der belaster centralnervesystemet.

Hvad er Kranio-Sakral terapi?

Neurofysisk massage er en samlet betegnelse for en række massageformer, her i bland Kranio-Sakral massage og blid bindevævs massage, der fremme helbredelse af mange lidelser.

Jeg arbejder med nerve systemet, som så igen påvirker musklerne. Hjernevæsken sikres at kunne løbe frit så næringstilførsel og affaldsfjernelse bliver optimal.

Jeg arbejder med lette tryk og venter på musklernes reaktion i form af afspænding, og kroppen gør kun det den har brugt for, det er den der bestemmer.

Der arbejdes på kraniet og rygraden og derudover, hvor det er aktuelt for den enkelte krop.

Behandlingen er smertelindrende og den balancerer hormonsystemet, styrker immunforsvaret og alle organfunktioner. Den regulerer blodtryk og virker feberbedsættende ved infektioner.

Efter behandlingen arbejder kroppen videre i ca. 4 døgn og der sker en udrensning, hvor der kan forekomme stærkere urin og afføring. Drik blot ekstra vand til det er ovre.

Med neurofysisk massage behandling kan medicin ofte nedskæres eller undgåes. Endvidere kan en del operationer overflødiggøres.

Eksempler på lidelser, som der er gode resultater med

·  Piskesmæld

·  Diskoprolaps

·  Bækkenløsning

·  Gigt / Fibromyalgi

·  Dissemineret Sklerose

·  Hovedpine / Migræne

·  Mellemørebetændelse

·  Tinitus

·  Stær grå / grøn

·  Frosne skuldre

·  Tennisalbuer

·  Rygsmerter

·  Iskiassmerter

·  Kronisk tyktarmsbetændelse

·  Hormonforstyrrelser

·  Myoser / muskelsmerter

·  Damp

·  Seneskedehindebetændelse

·  Eksem

·  Astma / Allergi

·  Indlæringsproblemer / Ordblindhed

·  Kolik

·  Fordøjelsesforstyrrelser

·  Blodtryksregulering

·  Dårligt blodcirkulation

·  Sportsskader / forstuvninger

·  Opretning af knogler

·  Smerter generalt

Gennemsnitlig kommer folk til behandling 3-4 gange. Nogle kommer altså kun én gang, og andre har brug for mere, alt efter skadernes art og alder, og de fleste går raske herfra eller har fået en væsentlig forbedring.

En behandling varer ca. 1 time.

Begrebet Kranio-Sakral

Kroppens stressniveau

Fordi vi slår os eller sidder forkert

Stanniol som behandling

Kranio-Sakral er fællesnævneren for den del af kroppen, omfatter: Kraniet, rygsøjlen, krosbenet og halebenet. Det er de knogler, der indeholder og beskytter centralnervesystemet; det vil sige hjernen, rygmarven og rygmarvsnerverne. centralnervesystemet kan faktisk opfattes som kroppens "computer".

Hjernen og rygmarven er omgivet af hjernevæske (cerebrospinalvæske) og membraner. Ved at løsne membranerne så hjernen og rygmarven kan bevæge sig frit, kan kroppen helbrede sig selv. Kroppens computer er i virkeligheden programmeret til at klare det hele selv, når den blot får lov.

Begrebet stress kan være både positivt og negativt. Stress er en tilstand, der påvirker vore centrale hjernecentre, som blandt andet styrer vor krop og psyke. Derfor kan lidt stress i flere sammenhænge ofte være positivt. Men - når stressniveauet bliver for højt, går det ud over kroppens funktioner. Så man taler negativt stress, som blandt andet kan forårsage:

·  Depression og bekymringer

·  Anspændthed og irritabilitet

·  Koncentrationsbesvær

·  Indlæringproblemer

·  Begrænset lyst til sex

·  Søvnløshed

·  Umådeholden spisning

·  For højt blodtryk

·  Svimmelhed

·  Hovedpine og migræne

·  Forstoppelse og mavesår

·  Menstruationsbesvær

·  Rygsmerter

·  Skæren tænder

·  Allergi og astma

Kranio-Sakral terapien er yderst velegnet til at sænke kroppens stressniveau, og derved råde bod på eller helt fjerne ovenstående problemer.

Terapeutens behandling vil bestå af afspændin, "stillepunkt" og blide teknikker til at løsne kranieknoglerne. Alt sammen meget behageligt.

Terapiens virkning kan normalt opleves allerede efter første behandling

Kranio-Sakral terapi - fordi vi bliver klemt under fødslen!

Vi når dårligt nok at komme til verden før at kroppen udsætttes for overlast. Først presses kraniet af den snævre fødekanal. Og efterfølgende vrides og trækkes der for at frigøre den lille krop. Det synes umiddelbart naturligt, men får desværre alt for ofte svære og langvarige konsekvenser. Undersøgelser viser, at hele 88% af nyfødte børn udsættes for skader i lettere eller sværere grad allerede i forbindelsen med fødslen. Skader, med mange følgevirkninger:

·         Hovedpine og stress

·         Søvnproblemer

·         Kolik og fordøjelsesproblemer

·         Hyperaktivitet og DAMP

·         Motoriske problemer

Når der presses, vrides og trækkes for hårdt kan kraniet og rygsøjlen ikke selv finde tilbage til sin "rigtige" facon. Det kan f.eks. medføre et asymmetrisk tryk på hjernen, som da ikke fungere optimalt. Det kan også afstedkomme, at den store nerve, "Nervus Vagus", der går mellem kraniet og 1. nakkehvirvel, bliver klemt.

Det går udover kroppens funktioner, fordi nakkespændinger vil begrænse blodtilførslen og nervernes signaler til både krop og hjerne.

Kranio-Sakral Terapien omfatter særlige teknikker til nyfødte og børn med fødselsskader. Behandlingen kan lette eller helt fjerne de fleste følgevirkninger, og i mange tilfælde med mærkbare resultater efter ganske få behandlinger.

Livet igennem slår vi os. Knalder hoveder i skabslågen. Sætter os ved siden af stolen. Falder på trappen. Vi bliver påkørt på cyklen, på knallerten eller gokarten. Eller i den "rigtige" bil, og får et piskesmæld. Mindre uheld, men ofte med store følgevirkninger.

Når vi slår os, gør det ondt. Men, der sker noget andet som er værre. Kroppen forstrækkes og spændes op. Membranerne i kraniet trækker sig sammen og begrænser den bevægelighed, der er helt afgørende for hjernens funktioner. Og følgerne kan være omfattende:

·         Stress eller psykiske problemer

·         Hovedpine og migræne

·         Fordøjelsesbesvær

·         Svigtende koncentration

·         Indlæringsproblemer

·         Smerter i nakke, ryg og lænd

Ligesom førnævnte behandling, kan organismen sættes i gang med sin naturlige helingsproces ved at fugte det skadede område og derefter lægge husholdningsstanniol omkring. Den blanke side skal vende ind mod huden.

Efter stanniolbehandlingen arbejder kroppen videre i ca. 2 døgn.

Stanniolen sender kroppens naturlige varme tilbage, hvilket får vævet til at slappe af. Samtidig ioniserer aluminiumet med organismen og sætter dermed gang i organismens naturlige helingsproces.

Det tilrådes at stanniolen bruges i 20-30 minutter. Pak dog aldrig mere end 20% ind ad gangen.

Der kan ligesom førnævnt forekomme smerte og spænding i vævet, når organismen arbejder, sker dette, skal behandlingen stoppes.

Prosperity © 2011